Sklenite Vzajemna dopolnilno zavarovanje in poskrbite za svojo socialno varnost

01/08/2021

Zdravstveno zavarovanje je v Sloveniji sestavljeno iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Čeprav gre za neke vrste dodatnega zavarovanja, pa je nujno potrebno če ne želite plačevati zdravstvenih storitev. Eno takšnih je tudi Vzajemna dopolnilno zavarovanje, ki ga lahko sklene kdorkoli.

Pomembno je, da Vzajemna dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete takoj, ko se zaposlite, odprete podjetje, dopolnile 26 let ali izgubite status študenta oziroma dijaka. To pa zato, ker se vam za vsako leto neplačevanja premije njena cena zviša, brez njega pa so lahko stroški zdravstvenih storitev v določenih situacijah celo astronomski.

Kaj vam nudi Vzajemna dopolnilno zavarovanje?

S sklenitvijo Vzajemna dopolnilnega zavarovanja se v prvi vrsti izognete plačevanju zdravstvenih storitev, zdravil in medicinsko-tehničnih pripomočkov kot so na primer očala z dioptrijo, zobna protetika, nujni reševalni prevozi in še mnogo drugega. Podobno kot druga zavarovanja, vam tudi Vzajemna dopolnilno zavarovanje krije približno 30 % celotnega zneska.

Ob tem se je potrebno zavedati, da je osnova zdravstvenega zavarovanja obvezno zdravstveno zavarovanje, medtem ko ga Vzajemna dopolnilno zavarovanje le dopolnjuje. Brez obveznega zdravstvenega zavarovanje, Vzajemna dopolnilnega zavarovanja ne boste mogli skleniti.

Kako najbolj enostavno skleniti Vzajemna dopolnilno zavarovanje?

Zakon o zdravstvenem zavarovanju med drugim določa, da za obvezno zdravstveno zavarovanje poskrbi delodajalec, medtem ko je za Vzajemna dopolnilno zavarovanje potrebno poskrbeti sam. Če prvič sklepate tovrstno zavarovanje, potem to lahko storite zelo preprosto kar preko spleta. Potrebujete le osebne podatke, davčno številko in kartico zdravstvenega zavarovanja.

Če imate dopolnilno zavarovanje že sklenjeno pri katerikoli drugi zavarovalnici, potem ga lahko prekinete šele po enem letu, pri čemer morate upoštevati tudi trimesečni odpovedni rok. Če tem pogojem zadovoljite, potem je Vzajemna dopolnilno zavarovanje zelo enostavno skleniti, saj za celotno dokumentacijo poskrbijo pri novem ponudniku zavarovanja.

Dodatne ugodnosti Vzajemna dopolnilnega zavarovanja

Izbira ponudnikov dopolnilnih zavarovanj je zelo pestra, a se cena med njimi minimalno razlikuje. Vam pa zato različne zavarovalnice ponujajo različne ugodnosti. Če se odločite za Vzajemna dopolnilno zavarovanje, potem boste deležni 3 % popusta in dodatnih popustov v primeru sklenitve drugih oblik zavarovanj. Prav tako boste prejeli darilne bone, USB ključek in ogromno drugih ugodnosti.

Vzajemna dopolnilno zavarovanje pa je tudi brezplačna vstopnica v program Varuh zdravja, s katerim boste dodatno poskrbeli za vaše zdravje. Njegove ključne prednosti so brezplačen vstop v spletno telovadnico s številnimi pestrimi vadbenimi programi, pomoč pri iskanju specialistov ter različni popusti pri nakupu športne opreme, aktivnih počitnic in različnih programih razvajanja.